LED Spots Kunnen Echt Wel Sfeervol Zijn

Tegenwoordig maken veel mensen een plan voor de verlichting van een ruimte. In dit plan wordt er ook rekening gehouden met de indeling van de meubels en de ramen, zodat je precies in één oogopslag kunt zien waar er eventueel verlichting nodig is. In een lichtplan wordt er niet naar het daglicht en voor iedere maak je een apart lichtplan.

Allereerst schets je de basisverlichting en als je dat hebt gedaan, moet je de mogelijkheden voor taakverlichting onderzoeken. Omdat een eetkamer een andere verlichting vereist dan bijvoorbeeld een slaapkamer, kan het best even ingewikkeld zijn om een goed plan op te stellen.

Zijn LED spots veilig?

Verlichting die je steeds vaker ziet zijn LED spotjes omdat deze in verschillende ruimten kunnen worden gebruikt en het toch altijd stijlvol blijft. Met dimbare LED inbouwspots kun je contrast tussen lichte en donkerdere delen creëren. Op deze manier wordt LED een onderdeel van de sfeerverlichting bij jou thuis.

In de meeste huizen zie je al veel inbouw spots LED in de badkamer en hier is een goede reden voor. LED inbouwspotjes zijn waterdicht en kunnen gebruikt worden op plaatsen waar er water, vocht of condens is zoals bijvoorbeeld in de badkamer of buiten in de tuin.

Met waterdichte LED spots is dit geen probleem want ze worden speciaal voor dit soort gebruik getest en goedgekeurd. De LED spots zijn verkrijgbaar in verschillende IP-waarden, die allemaal staan voor een bepaalde mate van waterdichtheid. Bekijk dit dus goed van. Zo koop je altijd de juiste verlichting en hoef je je nooit zorgen te maken over je veiligheid.

Follow Us